Recente artikelen

Sloop van de portiekflat in de Gerard van Eckerenstraat.

Sinds het begin van de 21ste eeuw is in Delftwijk sprake van grootschalige stedelijke vernieuwing. De portiekflats aan de Martinus Nijhofflaan zijn gesloopt en vervangen door moderne gesloten woonblokken met appartementen. Het Marsmanplein is volledig vernieuwd. Er is een wijkpark naast gekomen, het Simon Vestdijkpark. Deze eerste grote ingreep heeft een flinke impuls gegeven aan het wooncomfort, de levendigheid en de ruimtelijke kwaliteit in de wijk.

Een volgende fase is de vernieuwing van het gebied ten zuiden van de Jan Prinslaan en direct grenzend aan het Simon Vestdijkpark en het Marsmanplein.

Pré Wonen bezit hier acht portiekflats met 224 woningen en de binnentuinen.  Vanwege de bouwkundige en woontechnische staat was renoveren geen optie. De vernieuwing begint dus met sloop; aanvankelijk met de nog niet zo zichtbare inpandige voorsloop om materialen veilig te stellen voor hergebruik.

Deze week is de firma Vlasman begonnen met de eerste flat, aan de Gerard van Eckerenstraat. Het vraagt bouwkundig inzicht verantwoord en netjes te slopen; slopen is omgekeerd bouwen. Ondertussen scheidt en sorteert men de sloopmaterialen steen en beton, metaal, hout, betumen, leidingen. Zo'n flat wordt met één shovel in één week met de grond gelijk gemaakt. Vakwerk!