Recente artikelen

Kaas- en delicatessenzaak in Haarlem.

Wat kaas is hoef je een volk dat de bijnaam "kaaskoppen" heeft niet uit te leggen. Kampanje was toen deze natie de wereldzeeën bevoer het hoge achterdek van het zeilschip waarop de bevelvoerder resideerde. Maar om de samentrekking KaasKampanje te duiden hebben we nog geen heldere verklaring. Wat we wel weten is dat het een exquise kaas- en delicatessenzaak in Haarlem is waar we nu al een paar keer geweldige inkopen hebben kunnen doen.

Inrichting

De zaak is gevestigd in een pandje in de Barrevoetenstraat in Haarlems oude centrum. De inrichting is ontworpen door Draw-architecten in een markt-concept met blokken waartussen gesnuffeld kan worden naar lekkernijen. Centraal in de zaak staat de toonbank, waar proeven, voorlichting en service op maat geboden wordt.

Inkopen

Vandaag hebben we voor enige tijd ingeslagen: Robiola di Rocaverrano (Italiaanse geit), biologische Ricotta (moeilijk verkrijgbaar), Alblasser oud belegen (romigrijk van smaak), Beaufort (top in de Alpage-kazen), Salers (uit de kruidige vulkaan hellingen in de Cantal), Brie de Melun (brie uit een gespecificeerd herkomstgebied), Parmaham (Italiaans) en tot slot Pane di Altamura (een ambachtelijk brood uit zuid Italië met een eigen beschermde herkomstbenaming DOP).