Recente artikelen

Vlees-assortiment half lam Noordhollander.

Enthousiast over het rundvleespakket van Boerderij Sinneveld tekenden we in op een lamsvleespakket. Eind oktober worden de jaarlijkse pakketten lams- en schapenvlees van het mooie ras Noordhollander samengesteld.

De Noordhollander is een kruising van de schapenrassen Texelaar en Fins Landschaap.  De Texelaar biedt veel vlees en baart een enkel lam, de Fin is minder vlezig maar baart meerlingen.

Men koopt een half lam of half schaap. De kilo's zijn afhankelijk van het gewicht van een lam of schaap, dus de pakketten zijn niet allemaal gelijk qua gewicht. Wij kozen een lamsvleespakket van 7,3 kilo; lam gaat voor € 17,- per kilo.

In herfstige nevelen fietsten we vanochtend naar het erf van boer Wouter om ons pakket op te halen. Thuis gekomen hebben we even verlekkerd gekeken naar het assortiment met o.a. lamskarbonade, lamshalskarbonade, lamsburger, lamsbout, lamszadel, lamsschouderlap, lamsgehakt en shoarma. Behalve een pakket lamskarbonade voor dit weekend is de rest in de vriezer verdwenen.

Nu wel meteen even het "betaal-thuis-maar" bedrag naar Sinneveld overmaken.