Nieuwe generatie nestkastcamera.
Nieuwe generatie nestkastcamera.

Broedende kool- of pimpelmezen in de nestkast kun je het beste volgen met een nestkastcamera.

Dat weten we uit ervaring. Januari 2013 schaften we twee nestkasten aan. In het voorjaar werden twee achtereenvolgende koolmeeslegsels succesvol afgesloten met uitvliegende jongen.

In mei 2014 installeerden we in de z.g. koolmeeskast een nestkastcamera. Sindsdien hebben we in die kast zowel pimpels als koolmezen te gast gehad die we de hele broedcyclus hebben kunnen volgen.

Tweede nestkast

Behalve die koolmeeskast hebben we ook een kast, door het kleinere invlieggat van 28 mm, speciaal voor pimpelmezen. Zouden pimpels die kast verkiezen boven de andere kunnen we het interne broedproces niet volgen.

Maar met een eigen camara kunnen we dat "probleem" oplossen. Alleen realiseren wij ons nu ook dat die pimpelkast nooit bevolkt is geweest de afgelopen 10 jaar, terwijl we wel succesvolle pimpelbroedsels hebben gehad.

Alleen werd daarvoor steeds de koolmeeskast gebruikt. We besluiten de pimpelkast te vervangen door eenzelfde koolmeeskast en daarin de nieuwe camera te installeren.

Tweede camera

Nestkastcamera toebehoren.Green Backyard is een topmerk voor geavanceerde nestkastcamera's. Wildlife Nonitoring Solutions heeft hiervan in het assortiment een waterdichte IP PoE nestkastcamera.

IP slaat op Internet Protocol en betekent dat de camera in een netwerk kan functioneren.

PoE is een techniek waarbij de voeding voor de camera en de opgenomen beelden door dezelfde kabel lopen, zodat maar één kabel nodig is.

Kenmerken

De nestkastcamera is erg klein (4,6 x 4,6 x 4,3 cm).
Full HD beeldkwaliteit mét geluid.
IR verlichting in het donker (beelden in grijstinten).
Een netwerkkabel verbinding is stabiel en betrouwbaar.
Zowel live-streaming als opname-optie.
Alarmfunctie bij bewegingsdetectie.