Eten en drinken

Dirk, visman pur-sang

Tijdens ons arbeidzame leven werden op zaterdag de inkopen gedaan, met de fiets. Een ware culinaire inkooptocht voerde ons naar Haarlems binnenstad en door de regio, goed voor vele kilometers en een buit aan hoogwaardig eten en drinken voor de rest van de week.

Zo frequenteerden we ook vishandel Waasdorp op de Botermarkt, waar Dirk de visman pur sang is. Dirk is een visliefhebber die in vis handelt en zijn klanten kwaliteit biedt én zijn warenkennis. Het plezier spatte er van af; Dirk is zo'n visman die op vakantie in Portugal vraagt aan de lokale vissers of hij een dagje mee mag op visvangst. Wij lieten ons dus graag door Dirk adviseren: wat is vandaag het mooiste aanbod? Nimmer viel zijn koopwaar tegen. Inmiddels kunnen wij als jubilados onze eigen tijd invullen en zwerven wij ook doordeweeks door de regio; de zaterdag rit naar Dirk echter bleef bestaan.

Maar dat is nu voorbij: Dirks laatste marktdag op de Botermarkt zit er op; wij zullen hem missen. Dirk, hartelijk dank voor al die jaren liefde voor de vis, vakmanschap, goede adviezen en mooie producten.