• Avontuurlijk onderweg
  Avontuurlijk onderweg

  Europese contingent.

 • Vrije vlucht
  Vrije vlucht

  Door het leven.

 • Landschap
  Landschap

  Onbekende streken.

 • Voedsel
  Voedsel

  Dagelijks genieten.

 • Cultuur
  Cultuur

  Eeuwenoude schoonheid.

 • Natuur
  Natuur

  Onverwachte ontmoetingen.

Recente artikelen

Fijner materiaal voor stoffering van het nest.
Fijner materiaal voor stoffering van het nest.

Week 13 is de overgang van maart naar april. De eerste dagen genoot in beschutte tuinen de mens in shirt van de lentezon.

Sneeuwpauze

Maar op 1 april vroor het en viel er een pakketje sneeuw. Die dag pauzeerden de mezen kennelijk. 's Morgens werd de kast verlaten en die dag verder niet meer bezocht, wat op de voorgaande dagen wel gebruikelijk was. Geen aanvoer van materiaal.

Daarna weer "as usual"

Gelukkig werd 's avonds de kast weer in gebruik genomen voor de overnachting. De volgende dag zagen we weer gewoon het overdag bezoeken van de nestkast.

Nestmateriaal

Dan werd er weer materiaal geschikt en gevlerkt. Het nu gebruikte materiaal lijkt wat fijner, als stoffering van het nest.

Naamgeving

Om gedrag en de verschijnselen rondom de mezen makkelijker te kunnen beschrijven en duiden zijn we er toe over gegaan de pimpels ieder een naam te geven. Het mannetje noemen we Pim en het vrouwtje Pien.

Voedersilo's

Met de ingebruikname van de nestkast door de mezen hebben we onze gereinigde voedersilo's opnieuw in gebruik genomen. Één is gevuld met een zadenmix met meelwormen, de ander is de pindasilo. En onze pimpelgasten hebben ze alweer ontdekt.

Video