• Avontuurlijk onderweg
  Avontuurlijk onderweg

  Europese contingent.

 • Vrije vlucht
  Vrije vlucht

  Door het leven.

 • Landschap
  Landschap

  Onbekende streken.

 • Voedsel
  Voedsel

  Dagelijks genieten.

 • Cultuur
  Cultuur

  Eeuwenoude schoonheid.

 • Natuur
  Natuur

  Onverwachte ontmoetingen.

Recente artikelen

Eerste uitvlieger.
Eerste uitvlieger.

Als we rekenen op drie weken na het uitkomen van het eerste eitje zal week 21 de week van het uitvliegen moeten zijn. Met zeven volgroeide kuikens is het vol op de nestkastbodem. Vier liggen er in een kommetje en de andere drie hebben een plek op de nestrand gezocht. Die nestrand biedt de mogelijkheid een eerste blik door het vlieggat te werpen op een andere wereld dan de kast.

Vrijdag 27 mei

Om kwart over zeven in de ochtend verschijnt een kuiken in het vlieggat. Het neemt er een tien minuten de tijd voor de nieuwe wereld te overzien. Om 07:33 uur is het de eerste uitvlieger. Nog voor 08:00 uur hebben twee andere kuikens het voorbeeld gevolgd.

Ouders

Op de kastbodem zijn er nu nog de vier komliggers. De ouders gaan deze wat activeren. Ze roepen ze en vliegen de nestkast nog eens binnen. De eerste weifelaar komt kijken, maar laat zich weer in de kast zakken. De ouders komen nog eens met een hapje langs, maar blijven stimuleren, zodat ook nummer vier uitvliegt. Daarna verschijnen kort na elkaar de laatste drie in het vlieggat voor hun eerste vlucht.

Lege-nest-syndroom

Om 08:50 zijn alle kuikens gevlogen en rest ons na maanden meebeleven het lege-nest-syndroom.

Video