• Avontuurlijk onderweg
  Avontuurlijk onderweg

  Europese contingent.

 • Vrije vlucht
  Vrije vlucht

  Door het leven.

 • Landschap
  Landschap

  Onbekende streken.

 • Voedsel
  Voedsel

  Dagelijks genieten.

 • Cultuur
  Cultuur

  Eeuwenoude schoonheid.

 • Natuur
  Natuur

  Onverwachte ontmoetingen.

Recente artikelen

Vaude AM Moab Tech - Dark Forest / Glowing Red
Vaude AM Moab Tech - Dark Forest / Glowing Red

Onze fietsloopschoenen zijn op en versleten en aan vervanging toe. De oude hebben zeer goed dienst gedaan.

Zo droeg Annemarie 9 jaar en 33.000 km de Specialized Tahoe Grey-Pink (€ 90,-); dus voor een tientje per jaar ¾ de wereld rond! En Jan heeft met grote tevredenheid 7 fietsjaren (22.000 km) de flatpedal-schoen van Vaude gebruikt.

De  Specialized had in de zool nog een klikplaatje, wat kwetsbaar bleek. Bij vervanging maakte de Vaude grote kans, zeker nadat we de nieuwe versie met de Boa-vetersluiting en modieuze kleurstellingen hadden gezien. Voor Annemarie is het een "Dark Forest / Glowing Red" geworden (zie afbeelding) en Jan ging voor de "Black / Anthracite".

De Vaude AM Moab Tech is een stevige schoen voor een platte pedaal. De hoge schacht aan de binnenzijde is ideaal bij ruig wegdek of een stevige afdaling.

Het buitenmateriaal heeft bij hiel en tenen extra verstevigingen die tegen een stootje kunnen. Met de Boa® L6 vetersluiting kan de schoen snel en precies aan- en uitgetrokken worden. Een brede klittenband zorgt onderweg voor goede pasvorm en steun, evenals de speciale voering in de hiel.

De soepele zool, die vooral onder de hiel erg goed dempt, biedt een uitstekend loopcomfort. De rubbermix van de buitenzool biedt goed contact met het pedaal. Het zoolprofiel met enkel bij tenen en hiel diepe groeven zorgt voor goed contact met het wegoppervlak.